Alla inlägg den 19 januari 2013

Av Jossan - 19 januari 2013 14:24

Ja, nu har vi kommit till en punkt då vi känner att vi måste försöka få ordning på lillknattens rum.

Mest för att ha någonstans att förvara alla hans saker, han kommer fortsätta sova inne hos oss ett tag till tror jag.


Imorgon ska jag iväg och kolla på en spjälsäng.

Sixten sover ju mellan oss som det är nu,men nu ska vi försöka vänja honom att sova i egen säng.

Han rör sig så mycket på nätterna och blir så himla varm. Känns som han skulle sova bättre i en egen säng bara han vänjer sig?

Känns inte bra att låta honom sova i eget rum än, därför får spjälsängen stå inne hos oss så länge.


 En sådan här (begagnad) spjälsäng är det vi ska kolla på. Hensvik från IKEA. 


Vi köpte ju ett kombinerat skötbord/hylla/byrå innan Sixten föddes, som vi fram tills nu haft i badrummet och använt som skötbord. Men nu verkar Sixten inte riktigt gilla att ligga på det. Hans överkropp hamnar liksom under ett hyllplan, och det är inte jättelångt upp till hyllplanet så antagligen känns det lite för nära. Vissa gånger går det iofs bra att lägga honom där, så det kanske inte alls är själva skötbordet det beror på. Aja, skit samma :)

Det skötbordet ska vi nu göra om lite och använda som byrå i Sixtens rum.

Jag ska slipa det, köpa vit färg och måla om det (just nu är det någon sorts brun färg på det, med massa hack och så i sedan den förra ägaren). Har dessutom sett superfina knoppar med ugglor på som jag tänkte köpa och byta ut originalknopparna på lådorna. Tror det kommer bli jättefint!

Och eftersom jag målar det vitt kommer det passa bra tillsammans med den vita spjälsängen som jag (förhoppningsvis) ska köpa imorgon.


Nu har vi köpt ett annat skötbord, hade sådan tur att Carro hade ett som bara stog och samlade damm så då köpte vi det!

Så idag har vi plockat av det gamla skötbordet, burit in det till Sixtens rum för målning, och gjort iordning det "nya" skötbordet. Sixten var jätteglad när han låg på det, och man fick mycket bättre ögonkontakt och så med honom på det. Så jag är nöjd! :) Enda problemet är att skötbädden tar upp hela övre planet av skötbordet, så blöjor och våtservetter hamnade inte lika tillgängligt som förr. Nu måste man böja sig ner till det undre planet för att ta det, vilket iofs inte är särskilt jobbigt egentligen. En vanesak bara :)


Skulle jättegärna vilja tapetsera om i rummet också, väggen är full med både överspacklade och öppna hål och tapeten är fult brun/beige med något mönster i annan brun färg. Usch!

Problemet är bara att vi förmodligen (ska kolla upp det) inte har några pengar i renoveringsfonden. Känns ju inte så kul att kosta på renovering själv i en hyresrätt... Men det kan hända att vi gör det i alla fall, det skulle ju bli så mycket finare! Vi kanske faktiskt bor kvar här ett tag också. Kanske inte blir så dyrt heller, för rummet är inte så stort så det borde ju inte gå åt så många rullar tapet där inne? Dessutom kan båda våra pappor tapetsera rätt bra så dom kan ju kanske lära mig och Jonas genom att vi får vara med när någon av dom tapetserar rummet ;)

Vi får se hur det blir!


Har suttit och kikat lite på IKEA:s hemsida idag också för att se vad dom har för förvarings- och barnmöbler. Hittade lite som verkade intressant.


     


Bland annat detta tror jag skulle passa bra där!

Uppdaterar om projektets utveckling eftersom :)

Ovido - Quiz & Flashcards