Alla inlägg den 17 april 2012

Av Jossan - 17 april 2012 15:46

Ja, så skrev Jonas i en statusuppdatering på facebook. Det har han så rätt i!


Men idag var vi på den förberedande föräldrautbildningen för andra gången.

Vi pratade om amning och första tiden hemma. Mycket som var nyttigt att höra.

Jag har tidigare förstått att det inte alltid är så lätt att amma och inte så självklart som många kanske tror, men det är nog först nu när jag snart är där själv som jag förstår hur jobbigt det faktiskt måste vara när det inte fungerar.

Innan har jag trott att jag har förstått, kanske är det så att jag fortfarande bara tror eftersom jag ännu inte varit med om det, men nu är det ju i alla fall närmare.

Jag hoppas verkligen att amningen kommer fungera, av många anledningar, men jag inser att det kan vara något man får kämpa för. Det är inte säkert det kommer av sig själv.

Jag kanske kommer behöva sitta timme efter timme med barnet vid bröstet. Jag kommer förmodligen få ont och sår innan vi får in rätt teknik. Det är mycket som ska stämma och jag oroar mig lite för att inte kunna få till det.

Men det är ingen idé att ta ut något i förväg, får försöka ta det som det kommer även om det inte är min starka sida.


Insåg idag också när jag pratade med de andra blivande mammorna på föräldrautbildningen att jag nog har haft väldig tur. Några av tjejerna har haft stora problem under graviditeten, varit sjukskriven flera månader redan och går hos specialist mödravården. De gör massa extrakontroller och kan inte leva sitt liv som vanligt.


Jag har inte haft just några problem alls ju. Har jobbat i stort sett som vanligt, utan större problem. Inte mått illa och kräkts under hela graviditeten. Inte någon foglossning direkt heller. Det enda är väl sammandragningarna som kommer om jag går för fort eller stressar, men det är inte heller något allvarligt.

Ibland blir jag rädd att jag får må för bra för att det ska vara sant, att det kommer bli något bakslag. Men jag hoppas verkligen att jag bara har tur och passar för att vara gravid.

Mitt namn Josefine betyder ju tydligen "Må gud föröka" sa Bm på föräldrautbildningen.

Haha, rätt komiskt tycker jag :D


 

Ovido - Quiz & Flashcards