Direktlänk till inlägg 5 april 2012

Mvc-besök och föräldrautbildning

Av Jossan - 5 april 2012 12:32

MVC

I måndags var vi hos barnmorskan.

Tog som vanligt blodprov, blodtryck och vägde mig. Mätte magen och lyssnade på hjärtljudet.

Blodtrycket var bra, blodsockret var också bra. Däremot hade mitt HB (järnvärde) sjunkit rätt mycket så nu har jag inget annat val än att äta järntabletter. Jag som hatar sånt där, det här var dessutom stora kapslar. Som tur var kan man tömma ur dom om man sväljer ner med mycket vatten.

Sen förra gången för 4 veckor sen hade jag gått upp 1 kg, inte så farligt med andra ord. Totalt 7 kg upp sen inskrivningen. Känns helt okej!


När barnmorskan mätte magen sa hon att den är rätt stor för den vecka jag är i, så när hon skrev in måttet på datorn gjorde kurvan en uppåtsväng och nu ligger jag på lite över den övre kurvan. Gången innan låg jag ju bara lite över normal... Det är en välväxt bebis i min mage säger barnmorskan. Vad hon nu menar med det, kommer den väga 12 kg när den föds eller?! ;)

Men vi får se nästa gång om det kanske har planat ut lite, det kunde bli så sa hon.

Den här gången låg jag på 31 cm, normalt är ungefär 28-29, mitt mått är alltså någon cm mer. Inte konstigt att det ibland känns som att bebisen ligger under revbenen!


Hjärtljuden låg på 138 den här gången, rätt lågt fortfarande med andra ord, men helt normalt :)


Föräldrautbildning

På tisdagen var det dags för första gången av fyra på föräldrautbildningen.

Det var sex par anmälda, men det var bara fyra av oss som var där den här gången.

Lite roligt var att den äldsta som var med var född -64, hon skulle få tvillingar!

Jag var yngst, men det hade jag nästan trott från början också.

Känner även en av dom andra tjejerna som var med lite sen tidigare, så det var ju också kul :)

Vi pratade om barns rättigheter och om det barn som ska komma. Vem är det, vad behöver det osv.

Tittade på små filmsnuttar om föräldrars kontakt med barnen och lite sånt.

Avslutade med att träna andning och avslappning, det kommer vi göra varje gång. Det kändes lite oseriöst och fnittrigt, men hon som höll i det sa att det brukade vara så första gången. Hur naturligt känns det liksom när Jonas ska klämma åt runt mitt lår för att "skapa en värk" och jag ska andas mig igenom den... Det känns som att det inte är RIKTIGT samma sak som riktiga värkar. Dessutom kittlades det ju, då är det svårt att inte skratta. Alla satt och fnissade på sina stolar tror jag!

Nästa gång ska vi parat om amning ocgh första tiden hemma, det känns som att det blir lite mer lärorikt än det som var nu i tisdags.

Efter det är det dags att prata förlossning, det ser jag fram emot! Det är ju det första stora steget mot att bli förälder och det som jag är mest rädd för. Jag gruvar mig som tusan, det är nära nu.


Igår gick jag ju in i vecka 30!

 

Förra veckan, v 29 (28+1)




 
 
Sara h

Sara h

6 april 2012 00:10

Du har så himla fin mage! Jag längtar till vi ses nästa vecka! :)

Haha, vi hade också avslappningsövningar på vår föräldrautbildning och jag håller med om att det kändes oseriöst. Det känns lite fånigt att att låtsas få värkar men det tär kul ändå. :)

http://saraJohannaHolmstrom.blogspot.com

Jossan

6 april 2012 02:29

Haha ja det var ju kul också :p
Men det går inte att tänka att det där skulle vara riktiga värkar. Känns som att man kommer andas lite hur som helst när det väl är dags, på det vis man tycker känns bäst just då. Men vi får väl se :)

 
Emma - Mamma till Viggo & Melker.

Emma - Mamma till Viggo & Melker.

6 april 2012 10:25

Sv: För det första GRATTIS till graviditeten, gud vad roligt! :)

Men vad roligt att läsa att du följer min blogg :D Många som säger att det känns som dom känner oss för att dom läser bloggen hihi... Alltid lika roligt att höra att det är bloggläsare som sett/träffat på en :) Ja, Viggo kan bli lite blyg haha... Kan tänka mig att han inte vågade svara :D

Jobbat länge på donken? Ibland funderar jag på att söka jobb där... Vet ju inte vad jag ska göra efter mammaledigheten...

Hoppas du får en fin påskhelg :) Tack för din kommentar!
KRAM

http://emmashjartan.se

 
Carro

Carro

6 april 2012 22:24

Helt klart en liten tösabit i magen din! ;) Ååh de ska bli så kul :D Jag längtar :)

http://norbergcaroline.blogg.se

 
Carro

Carro

9 april 2012 08:35

Ja nu är de inte långt kvar :)
Spännande! Vad vill lilla fisen ha i "födelsepresent" då? :) Är de nå speciella klädesmärken ni vill ha? Eller nå leksaker osv? :)

http://norbergcaroline.blogg.se

 
Carro

Carro

9 april 2012 20:31

De kan du ge dig på att vi gör. :) inte bara en gång, utan flera... Men först vill vi att ni ska komma hem och få allting funka först och bo in er lite :) Så ni får säga till när vi får komma :)

http://norbergcaroline.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jossan - 12 december 2013 10:48


En hel del har hänt sedan sist.   Numera är jag förskollärarstudent. Jag trivs bra på utbildningen och jag är nöjd med de studieresultat jag uppnår! Programmet läser jag på distans och jag har precis avslutad min första verksamhetsförlagda utbild...

Av Jossan - 14 april 2013 00:00

Äntligen, efter ett år av slit, har en diskmaskin flyttat in i vårt hem. Det känns så himla skönt! Har tjatat om det både på instagram och Facebook, men alltså förstår ni hur skönt jag tycker att det är?! Innan har diskberget snabbt vuxit till (d...

Av Jossan - 10 april 2013 15:37

Ja, det är som vanligt det här. Ett blogginlägg här och där med långa mellanrum. Det är som att lusten och tiden för att blogga går i perioder, just nu kände jag för att skriva lite. Det var ju faktiskt två månader (!) sen sist...   Våran lil...

Av Jossan - 29 januari 2013 00:54

Sju månader har gått sedan den finaste av alla kom till oss. SJU månader! Det är ju inte riktigt klokt vad fort riden går. Nu är Sixten närmare ett år än nyfödd. Våran lilla snutte! Satt tillsammans med Sara och kollade lite i förlossningsjournal...

Av Jossan - 27 januari 2013 01:02

Sixten är en väldigt lättsam pojke på många sätt och vis. Men när det kommer till det där med sömn är det lite annat. På dagarna går det oftast jättebra att få honom att somna, i vagnen. Inne eller ute spelar ingen roll, bara vagnen gungar somnar ha...

Ovido - Quiz & Flashcards